Week van bidden en vasten

Vanaf 19 januari t/m 24 januari gaan we als gemeente bidden en vasten.
We willen graag dat we in onze gemeente en in onze omgeving die dingen doen waarvoor God ons heeft gemaakt. Dat weten we alleen door goed naar God te luisteren. Door samen te bidden en te vasten en stil te zijn, nodigen we God uit om dit aan ons te vertellen.
In de bijbel staat dat we kunnen leren om te verstaan wat God tegen ons zegt. Profeteren heet dat. Wij geloven dat God tegen iedereen wil praten. Wij mogen leren luisteren.
Vasten betekent niet altijd dat je niet eet. Je kunt ook bijvoorbeeld een week geen sociale media gebruiken of een week geen toetjes of wijn of sigaretten. Als je wilt weten waarom je kunt vasten en hoe je dit kunt doen, kom dan op zondagavond 12 januari om 19:30u in de Tabor, dan hebben we een thema-avond. Dit is niet heel ingewikkeld of heel theologisch, maar vooral heel praktisch.

110-uurs gebed
Ook kan je je inschrijven om tijdens het 110-uurs gebed een uur te bidden in de bovenzaal. Dit kan je in het excel-document doen, door jouw naam in te vullen op het moment dat jij wilt bidden. Ook kan je je op zondagochtend 5, 12, en 19 januari, tussen of na de dienst, bij de gebedstafel aanmelden.

Schrijf je hier in: (Lijst 110 uurs gebed)

De Bovenzaal zal tijdens deze week te bereiken zijn via de glazen deur aan de zijkant van het gebouw. Dit zal ook met aanwijzingen aangeven worden.

Verder is er ook elke avond van 20:00 tot 21:00 uur een moment om in de Bovenzaal gezamenlijk te bidden. Wees welkom om je hier bij aan te sluiten!

Boekjes en flyers
Daarnaast hebben we dit jaar ook weer boekjes met dagelijkse bijbelteksten en gebedspunten, die samen gaan met het thema van dit jaar: Buitengewoon. (Lees hier meer over het thema) Deze boekjes zijn voor de week te verkrijgen bij de gebedstafel, en tijdens de week zullen er ook boekjes in de Bovenzaal liggen. Ook zijn hier gebedskaartjes en flyers met het programma van deze week te verkrijgen.

Gebedspunten
Op de zondagen voor de week zullen er bij het kruis mandjes staan. Hier kan je je gebedspunten op een briefje inleveren. Alle gebedsbriefjes zullen wij dan verzamelen en een mooi plekje in de Bovenzaal geven. Op deze manier kunnen we voor elkaars noden en verlangens bidden tijdens de week.
Briefjes om je gebedspunt op te schrijven kunnen op zondagen bij de gebedstafel gehaald worden, maar voel je ook vrij om het op een eigen briefje van huis mee te nemen.

Hier nog even alles op een rijtje:

  • Zondagochtend t/m vrijdagavond: Tijd van vasten en gebed.
  • Zondag 12 januari 19:30 uur: Voorlichtende thema-avond over bidden en vasten door Henk en Jisca Noordhuis
  • Maandag 20 januari 06.00 uur tot vrijdag 24 januari 20.00 uur: Doorlopend gebed in de Bovenzaal
  • Maandag 20 januari t/m vrijdag 24 januari 06:00 – 07:00 uur: Persoonlijk of gezamenlijk gebed in de kerk of bij gemeenteleden thuis.*
  • Maandag 20 januari 20:00 – 21:00 uur: Gezamenlijk gebed in de Bovenzaal
  • Dinsdag 21 januari 19:30 – 21:00 uur: Gezamenlijk gebed in de Bovenzaal**
  • Woensdag 22 januari 20:00 – 21:00 uur: Gezamenlijk gebed in de Bovenzaal
  • Donderdag 23 januari 20:00 – 21:00 uur: Gezamenlijk gebed in de Bovenzaal
  • Vrijdag 24 januari 20.00 – 21.00 uur: Gezamenlijke afsluiting in de Bovenzaal

*Locaties ochtendgebed van 06:00 – 07:00:
Wierden: Jan Vehof, De Taborkerk, Jacobsonstraat 8a
Rijssen: Miny Roenhorst, Oranjestraat 46
Almelo: Verona Lammertink, Putter 5
Nijverdal: Kees en Dicky Reinders, Cornelis Evertsenlaan 2

Elke avond zal er van 19:00 tot 20:00 uur gebed zijn bij Elly Alserda & Gerrit Willems aan de Beethovenlaan 109 in Nijverdal.

**Dinsdagavond:
Dinsdagavond ziet de avond er iets anders uit.
Deze avond is ook open voor broers en zussen van andere kerken uit Wierden, waar deze avond ook speciaal zal worden benoemd. Elke avond is er namelijk de mogelijkheid om samen met de andere kerken in een kerk in Wierden samen te komen, en op dinsdag is dat in Ichtus.
Van 19:30 tot 20:00 zal er ruimte zijn voor gebed en hierna is er van 20:00 tot 21:00 de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van koffie, thee en/of water.

Wij kijken enorm uit naar wat God gaat doen in deze prachtige week!

Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met Wiljan van Dalen (ikben@wiljanvandalen.nl) of Diane ter Horst (info@dihaaksman.nl).