Crèche

Ichtus vindt de zorg voor kinderen erg belangrijk en daarom is er voor kleine kinderen van 0-4 jaar een mooie crècheruimte in de benedenverdieping van de kerk. Voordat de dienst begint breng je het kind(eren) naar de crèche. Je gaat de trap af naar beneden, slaat links af en loopt door tot het einde.

Er zijn twee ruimtes: Aan het einde van de gang vind je linksaf de baby/dreumesgroep van 0 -2 jaar en rechtdoor de peuter/kleutergroep 2 – 4 jaar.

Bij binnenkomst schrijf je op de inschrijftafel je kindje(s) in. In elke ruimte staat een inschrijftafel. Hier wordt de naam en geboortedatum van je kind(eren) genoteerd op het inschrijfformulier.

Je plakt op de rug van je kind(s) en de tas de naam van je kindje(s). Heb je kinderen in beide groepen dan moet je ook in beide groepen inschrijven.

Zijn er aandachtspunten waar we rekening mee moeten houden? Meldt dit dan tijdens het inschrijven, we proberen hier zoveel mogelijk rekening mee te houden.

Wij vragen ouders zelf luiers mee te nemen. Tevens mag voor kinderen tot 1,5 jaar flesvoeding of een fruithapje meegegeven worden.

Bij ons krijgen de kinderen in beide groepen, die wat drinken mogen, ranja en een koekje.

Je krijgt een nummer mee wat je bij terugkomst weer inlevert. Als er wat is met jouw kind dan verschijnt het nummer van inschrijving tijdens de dienst op het scherm in de grote zaal. De kinderen blijven de hele dienst in de crèche. Na het slotlied kun je de kinderen weer op halen. We willen je vragen om dit niet eerder te doen in verband met de rust voor de groepen en ze pas op te halen als de dienst is afgelopen.

De crèche bestaat uit 2 groepen.

 

Baby-/ dreumesgroep (0 tot 2 jaar)

In deze crèche kunnen de kinderen lekker spelen in een veilige en rustige omgeving. Er is voldoende speelgoed, er zijn 2 bedjes en 2 boxen aanwezig. Ook kunnen kinderen lekker liggen/spelen op foammatten. Zorgzame leiding zorgt ervoor dat de kinderen het naar hun zin hebben.

Er wordt een kort verhaal verteld aan de hand van de Bijbelmethode van de Wonderwolk en leuke liedjes gezongen die aansluiten bij de leeftijd van de kinderen.

Er zijn altijd 2 volwassenen aanwezig en 1 of 2 tieners vanaf 16 jaar.

In deze groep kunnen maximaal 12 kinderen.

 

Peutergroep (vanaf 2 tot 4 jaar)

Ook in de peuter/kleutergroep wordt er een kort verhaal verteld aan de hand van de Bijbelmethode van de Wonderwolk en leuke liedjes gezongen die aansluiten bij de leeftijd van de kinderen. We zitten gezellig met elkaar aan de grote tafel voor wat te drinken en een koekje. De kinderen hebben ook de mogelijkheid om te knutselen, muziek te maken, te kleien, te puzzelen en vooral veel te spelen. Er is voldoende bewegingsruimte en speelgoed. Er is een poppenhoek, leeshoek, bouwhoek en een keukenhoekje.

In deze groep kunnen maximaal 15 kinderen.

Er zijn altijd 2 of 3 volwassenen aanwezig en 2 tieners vanaf 16 jaar. Toekomstige en enthousiaste tieners vanaf 12 jaar mogen in deze groep meelopen (1 per groep), maar dragen geen verantwoordelijkheid en worden gekoppeld aan een team.

 

Info en contact

Zit je met een vraag? Wil je meer informatie? Of wil je helpen bij de crèche? Dan kun je contact op nemen met de taakgroepleider crèche. Dat kun je doen met het onderstaande contactformulier.

Meedoen

Voor leden en vrienden van Ichtus geldt: Gaat je kind naar de crèche of Promiseland? Dan zou het fijn zijn dat minimaal 1 van de ouders ook betrokken is (op de een of andere wijze) binnen het kinderwerk van ICHTUS. Alleen met jouw inzet kunnen we het kinderwerk bij ICHTUS vormgeven!