Dare2B

Vind jij het ook zo lastig om in de kerk contact te maken? Het idee van iemand aanspreken staat je niet echt aan. Wij geloven bij Dare2Be dat de basis begint een vertrouwde, veilige en relaxte omgeving. Waar op een relaxte manier contacten worden gemaakt en vriendschappen gesloten worden – soms wel voor het leven. Een avond waarin jij lekker jezelf kunt en mag zijn. Een echte uitlaatklep na een week school.

Wij als leiding, willen deze omgeving voor je creëren. We willen je op weg helpen met contacten, vriendschappen en een goed gesprek. Wij zijn er om jou te zien.

Wat doen we tijdens zo’n avond? Dat verschilt, we starten altijd met een inloop en een relaxte start. We beginnen samen de avond en de ene keer bespreken we actuele onderwerpen en kijken we ook hoe de bijbel ons daarbij kan helpen, de andere keer kijken we een film of gaan we lekker bowlen. Geen avond is hetzelfde.

Spannend? Ja, dat snappen we! Daarom staan we voor je klaar!

Voel je vrij, voel je welkom!

Voor wie : 12 t/m 14 (met als uitzondering als je 11 bent en in de brugklas zit)
Wanneer : 1x in de 2 weken op vrijdagavond (in de even weken)
Tijd : Inloop 19:15. Programma 19:30/ 21:00
Locatie : Tabor kerk Wierden – Reload (dat is de kelder ook van buitenom bereikbaar)


Dare2Seek

Denk jij ook wel eens; ik zou wel meer contacten willen, of meer over actuele onderwerpen willen sparren samen met leeftijdsgenoten? Contact maken is zo makkelijk nog niet, of misschien vind je dat juist wel erg leuk! Bij Dare2Seek willen we er voor je zijn. Jouw in contact brengen met leeftijdsgenoten om vriendschappen te sluiten. Samen sparren over onderwerpen die jouw boeien om je zo te begeleiden in je zoektocht naar….

Tijdens een Dare2Seek avond beginnen we altijd relaxed. Even kletsen, ontspannen, de laatste dingen delen. Daarna zullen we de avond beginnen. De ene keer behandelen we actuele onderwerpen met de Bijbel als leidraad, de een andere keer nemen we een stukje uit de bijbel om te kijken wat we daar mee kunnen. Maar er zullen ook avonden zijn waarin we lekker de ontspanning zoeken, een keer bowlen, klimmen, filmpje kijken… bedenk het maar. Het is de perfecte uitlaatklep voor na een week school.

We zien naar je uit!

Voor wie : 15 t/m 17 jaar
Wanneer : 1x per 2 weken op vrijdagavond (oneven weken)
Tijd : Inloop 19:00 Programma 19:30/ 21:00
Locatie : Tabor kerk Wierden – Reload (dat is de kelder ook van buitenom bereikbaar)


THE FOUNDATION

De samenkomsten hebben een serieus karakter waarbij we samen de invulling van de samenkomst bepalen en voorbereiden.  De samenkomsten zijn bedoeld voor jongeren tussen de 17 en 21 jaar. Indien we aansluitend aan de kerkdienst, 12:30 uur beginnen, dan beginnen we met een gezamenlijke lunch en zal naar verwachting tot ongeveer 15:30 uur duren.

Het zijn samenkomsten waarin we aan de hand van de Bijbel verschillende onderwerpen die we samen bedenken gaan onderzoeken. We gaan zo kijken wat er letterlijk in de Bijbel over het onderwerp staat.  Hoe we dit moeten vertalen naar de tijd dat de Bijbeltekst is geschreven. Hoe we dit moeten vertalen naar onze tijd. Wat we hier persoonlijk mee kunnen, wat God hiermee aan ons wil zeggen.  

Daarnaast is er ook voldoende ruimte voor sociale gesprekken, je zelf zijn, respect en waardering voor elkaar en gezelligheid.


Dare2Go

Een heel aparte eend in de bijt is Dare2Go.

Dare2Go is een onderdeel van VBG-Ichtus die tot doel heeft om 1x in de twee jaar een dynamische zendingsreis aan te bieden aan de jongeren van Ichtus tussen 17 en 23 jaar.

Meer informatie vind je op https://dare2go.ichtus-vbg.nl/


JOVO’s

Wij (leeftijd 19 tot circa 23 jaar) komen eens in de twee weken bij elkaar op zaterdagavond! Vaak starten we de avond met een kop koffie en daarna is er ruimte voor een activiteit. Soms starten we met gezamenlijk eten en dan neemt iedereen wat mee! Via bijbelstudie, samen eten, een spel of gewoon gezellig kletsen is er ruimte om met elkaar te praten over geloof, twijfel en hoe we hiermee omgaan in ons dagelijks leven.

Aarzel dus niet, wees welkom & sluit je aan!! Wil je meer info, neem gerust even contact op via onderstaand contactformulier.


Dare2Circle

Dare2Circle is een groep jongvolwassenen die over het algemeen in de afrondende fase van hun studie zitten, deze net hebben afgerond of aan het werk zijn. Het is een groep die wat begint te lijken op één van de waardevolle kringen, waar de meeste volwassenen binnen Ichtus lid van zijn. Een aantal mensen hier zijn net getrouwd of hebben al een langere relatie. Er is niet echt een bepaalde leeftijd gekoppeld aan deze groep jongvolwassenen, want de ene is wat sneller en de ander wat later in deze fase van hun leven beland. Ook is het mogelijk dat jongeren buiten onze Ichtusgemeente zich aan kunnen sluiten bij deze groep.

Dare2Circle probeert eens in de twee weken bij elkaar te komen op zaterdagavond. Tijdens deze bijeenkomsten, welke door ons zelf worden voorbereid en geleid, wordt meestal een Bijbels of actueel onderwerp behandeld om zo elkaars mening en ervaringen te delen en van elkaar te leren. Er is ook tijd voor andere ontspanning en er wordt tijdens deze avonden regelmatig een bord- of kaartspel gespeeld onder genot van een hapje en drankje.

Wil je meer info, neem dan contact op via onderstaand contactformulier.


Meer info

Wil je meer info over een van de jeugdgroepen of heb je een vraag over het jeugdwerk in het algemeen, vul dan onderstaand formulier in. Dit bericht komt terecht onze jongerenwerker, die er voor zorgt dat je vraag of opmerking op de goede plek terechtkomt.