Nieuws & Events

Start Alphacursus 2022

Beste allen,

Op maandag 3 oktober 2022 starten we een nieuwe serie van Alpha in Ons Centrum te Enter. Alpha is een mooi moment om eens stil te staan bij de vraag: Wie is Jezus voor mij?

Alpha is een serie van ongeveer 10 maandagavonden waarin we met jou en elkaar die zoektocht willen starten. Omdat dit samenzijn zulke mooie en waardevolle ding in ons naar boven haalt die zo mooi zijn, willen we jou hiervoor uitnodigen.

Dus nieuwsgierig? Je bent van harte welkom op maandagavond 3 oktober om 19.00 uur voor een eerste kennismaking. Na die avond kun je beslissen of je blijft volgen en zoeken. Echt een aanraden.

Met bijzondere goede groet,

Team Alpha-Enter. (http://www.alpha-enter.nl)

 

De ‘EXODUS’ tour van InSalvation met Eline Bakker start 3 september in Wierden!!

Na twee jaar wachten is het dan eindelijk zover, zaterdag 3 september gaat de EXODUS tour van InSalvation van start in Wierden! Samen met speciale gast Eline Bakker gaat InSalvation in het najaar langs alle twaalf provincies van Nederland. Deze aanbiddingsavonden staan in het teken van de recente albums van InSalvation (‘EXODUS’, ‘Verwacht’) en de albums van Eline Bakker (‘Abba, ‘Terug naar Eden’).

“De naam EXODUS is tijdens het schrijven van de nummers ontstaan. De nummers gaan allemaal over het thema dat we geroepen zijn om vrij te zijn. We zijn geroepen om Egypte te verlaten en te gaan naar wat God voor ons heeft” aldus Jafeth Bekx van InSalvation. “Elk nummer heeft een eigen verhaal met een diepere laag. Hierdoor is het niet alleen mooie muziek om naar te luisteren, maar kan de muziek je hart op een bijzondere manier raken.” InSalvation verlangt ernaar om samen God te aanbidden en in Zijn aanwezigheid veranderd de wereld in te gaan. Met die focus beloven de avonden van de ‘EXODUS’ tour hele bijzondere avonden te worden.

De EXODUS tour wordt mede mogelijk gemaakt door collectes ter plaatse. Je hoeft alleen GRATIS tickets te reserveren voor € 3,50 aan reserveringskosten. Bekijk wanneer InSalvation bij jou in de buurt is en bestel HIER je tickets! Wees er snel bij want vol = vol!

De band​
InSalvation is sinds 2006 niet meer weg te denken uit het christelijke muzieklandschap in Nederland. De band is bekend van liederen als ‘Vul Dit Huis Met Uw Glorie’, ‘Neon’, ‘Power in the Blood’ en ‘God Who Saves’. Het is een band met een hart voor aanbidding en gerechtigheid. InSalvation verlangt ernaar om samen God te aanbidden en in Zijn aanwezigheid veranderd de wereld in te gaan. Sinds 2012 bestaat de band naast Jafeth Bekx uit Sifra Bekx, Andy Stuijfzand, Tanja van Schuylenburg, Henny Mugge en Hanjo Fisser.

De stichting​
InSalvation is meer dan alleen een band. Sinds januari 2015 is InSalvation een stichting met drie pijlers; Worship, Justice en Equipping. Jafeth: ‘’We hebben de droom en visie om een beweging te zien ontstaan van mensen in Europa die opstaan en Jezus toegewijd volgen door een leven van aanbidding en gerechtigheid.’’
Meer informatie is te vinden op www.insalvation.com.

Crèche in de zomervakantie 2022

De crèche is in de zomervakantie beperkt open.
Op 17 en 24 juli zijn er crèchemedewerkers aanwezig voor 0-4 jaar in de grote ruimte.Van 31 juli t/m 28 augustus is er geen crèche. De grote crèche-ruimte blijft wel beschikbaar in deze periode en als het nodig is kan en mag er gebruikt van gemaakt worden door gemeenteleden.Op 4 september is er geen crèche i.v.m. de startzondag, omdat deze niet in de Tabor is. Vanaf 11 september zijn alle kleintjes van 0-4 jaar weer van harte welkom!

Samen naar Opwekking 2022

Beste allemaal, 

Van vrijdag 3 juni t/m maandag 6 juni 2022 organiseert Opwekking haar jaarlijkse Pinksterconferentie op het evenemententerrein van Walibi Holland in Biddinghuizen. In de loop der jaren is deze gezinsconferentie uitgegroeid tot een ontmoetingsplaats waar duizenden christenen uit verschillende kerken en gemeenten met elkaar het Pinksterfeest vieren. Voorgaande jaren kwamen meer dan 60.000 mensen naar de polder, onder wie meer dan 21.000 kampeerders.

Graag willen we met Ichtus weer samen naar deze conferentie gaan. Om opgebouwd te worden in ons geloof en met elkaar op te trekken in een gezellige en ongedwongen sfeer.

Ga jij/ gaan jullie dit jaar naar de Opwekkingsconferentie en wil je graag op het Ichtus veld staan, dan willen we je vragen het volgende te doen:

 • Meld je allereerst aan op de site van Opwekking. Dit kan vanaf 1 februari 12.00 uur.
 • Wanneer je dit gedaan hebt, krijg je van Opwekking een bevestigingsmail met een reserveringsnummer.
 • Meld je daarna aan op de site van Ichtus. Hierbij is het belangrijk dat je exact dezelfde gegevens als bij Opwekking invult (zelfs elke spatie en punt moet hetzelfde ingevuld zijn!) Ook je reserveringsnummer van Opwekking moet je bij Ichtus aangeven.

(De gegevens van Ichtus en Opwekking moeten overeenkomen anders geldt de aanmelding voor de groep niet).

Aanmeldtermijn bij Ichtus is van zaterdag 1 februari t/m zondag 27 maart 2022.

Hoe eerder jouw aanmelding bij Opwekking, hoe groter de kans is om dichter bij het hoofdveld te staan. Vandaar dat de aanmeldtijd bij Ichtus beperkt is.

Meld je dus zo snel mogelijk vanaf 1 februari aan op de site van Opwekking via www.opwekking.nl

We zien uit naar een mooie en gezegende conferentie met elkaar!

Even ter informatie: ivm corona zijn annuleringsvoorwaarden van toepassing, zie voor meer informatie ook www.opwekking.nl

Marco Koppelman en Boaz Bruggink

N.B. DE AANMELDTERMIJN VOOR HET ICHTUS VELD IS HELAAS VERLOPEN!

Week van gebed 16-23 januari

Van 16 t/m 23 januari vindt de Week van Gebed plaats. Christenen in Nederland (en wereldwijd) komen in deze week samen rond het thema ‘Licht in het duister’, voor bezinning en gebed voor elkaar, ons land en voor de nood in de wereld.

Er is vanuit de landelijke organisatie een document gemaakt met de dagelijkse focus, die vind je hier.

Dit is niet alleen iets wat “de gemeente” doet, maar jij kunt ook zelf als kind van God actief meedoen. Wat is er mogelijk?

 1. Je kunt meedoen met toerusting. Ga hiervoor naar de Gebedsweek-pagina van het leerhuis.
 2. Je kunt je inschrijven voor de gebedsketting. Kijk op het rooster, kies een moment uit, schrijf je in en ga op dat moment bidden.
 3. Ga deze week vasten. Vasten betekent niet altijd dat je niet eet. Je kunt ook bijvoorbeeld een week geen sociale media gebruiken of een week geen toetjes of wijn of sigaretten. Zet tijd apart voor God, neem tijd voor bijbelstudie en gebed.
 4. Je kunt elke morgen om 11:00u naar de Ichtus komen voor gezamenlijk gebed (gebedshuis)
 5. Je kunt aanwezig zijn bij de gezamenlijke bijeenkomsten in de verschillende kerken die meedoen. In de omgeving wordt er best wat georganiseerd. De volgende bijeenkomsten zijn ons bekend (details worden verder aangevuld zodra die bekend zijn):
  • Zondag 16 januari:
  • Maandag 17 januari:
   • 11:00u Ichtus-VBG – Huis van gebed;
   • Gereformeerde kerk, Wierden (online);
   • Beth Shalom, Nijverdal
  • Dinsdag 18 januari:
   • 11:00u Ichtus-VBG – Huis van gebed;
   • Hervormde kapel, Wierden (online);
   • 19:00u Protestantse kerk, Hellendoorn
  • Woensdag 19 januari:
   • Ichtus: aanmoediging/bemoediging door Ruben de Jong.
   • 7:30-8:30u meditatieve wandeling vanuit de Kleine kapel, Noetselerweg Nijverdal;
   • 11:00u Ichtus-VBG – Huis van gebed;
   • 18:45u Kleine kapel, Hellendoorn (totaal max. 4 pers);
   • 19:30u Ichtus VBG, Wierden (online);
  • Donderdag 20 januari:
   • 11:00u Ichtus-VBG – Huis van gebed;
   • Molukse kerk, Wierden (online)
   • 19:30u Extra gebedswandeling Ichtus
  • Vrijdag 21 januari:
  • Zaterdag 22 januari:
  • Zondag 23 januari:

 

Feestvieren met kerst

We zijn weer aangeland bij kerst. De donkere dagen in december, verlicht door heel veel lampjes en vlammetjes.

Met Kerst vieren we de geboorte van Gods Zoon, Jezus Christus. In Ichtus vieren we dat op verschillende momenten.

 • Op zondag 28 november start de adventstijd. We besteden hier aandacht aan door met de kinderen in de dienst de eerste adventskaars aan te steken. Ook wordt bij Promiseland gestart met het thema: “tel je mee?” (zie onderaan dit bericht)
 • Op zondag 5 december is de tweede adventszondag. Op deze zondag gaan we met de kinderen verder met het adventsthema en worden er in de dienst twee kaarsen aangestoken.
 • Op zondag 12 december is de derde adventszondag. Eigenlijk gewoon hetzelfde als voorgaande zondag, maar dan weer een stapje verder en drie kaarsen.
 • Op zondag 19 december is de vierde adventszondag; we vieren dan met de kinderen het Promiseland kerstevent. In de dienst worden dan vier kaarsen aangestoken en het kerstevent wordt aangekondigd.
 • Op vrijdagavond 24 december om 21:30 uur hebben we een feestelijke kerstnachtdienst in de vorm van een livestream.
 • Op zaterdagmorgen 25 december om 10:00 uur is er een kerstgezinsdienst. Dit is voor het hele gezin. We gaan samen vieren dat de Here Jezus geboren is.
 • Op zondag 26 december is er geen dienst.

Project Promiseland:

“Tel je mee?” Dat is het thema van het adventsproject waarmee we met de kinderen dit jaar naar Kerst toeleven. De Bijbel vertelt dat iedereen waardevol is voor God. Het kerstverhaal maakt dat op een bijzondere manier duidelijk. Jezus zelf kwam naar de aarde als een klein en hulpeloos kind, onder arme omstandigheden. Zo liet God aan ons zien dat juist ‘kleine’ mensen, zonder macht en invloed, een speciale plek bij Hem hebben. Voor thuis is er dit jaar een adventsposter met luikjes en een bijbehorend boekje. Iedere adventszondag open je een luikje van de poster: zo zie je steeds meer de Bijbelverhalen bij het thema tevoorschijn komen.

Pannenkoeken met Pinksteren

Hallo kinderen van Promiseland!

Hebben jullie je al opgegeven voor Eerste Pinksterdag? We hebben namelijk iets leuks voor jullie bedacht! Jullie worden om 9.45 uur verwacht bij het veldje tegenover de Tabor. Het zal tot ongeveer 11.30 uur duren. We gaan er een gezellige morgen van maken en samen zingen, spelen en we sluiten af met het eten van lekkere pannenkoeken!

Mocht je je al hebben opgegeven, heel goed! Je krijgt uiterlijk 19 mei een mailtje terug met extra informatie.

Nog niet opgegeven? Doe dat dan nog snel door te mailen naar mariekerauhe@hotmail.com.

Dopen in corona-tijd

Wij hebben als kerk een grote opdracht gekregen (zie Mattheüs 28:18-20). Deze opdracht houd ook in dat we mensen dopen. We hebben richtlijnen van het RIVM gekregen, daardoor is het niet mogelijk om te dopen zoals we dat gewend zijn. Hoe moet dit nu?

 1. We dopen individueel op afspraak. Dat betekent: buiten de diensten, vanuit Ichtus maximaal 2 mensen aanwezig, huisgenoten is geen probleem, daarbuiten erg beperkt.
 2. Binnen het gebouw is veel ruimte, we houden ons aan de minimaal 1,5m afstand regel.
 3. Als je huisgenoten hebt, dan zou het het mooiste zijn als je door hen gedoopt wordt. Het is dan wel belangrijk dat minimaal één van hen zelf gedoopt is door onderdompeling op zijn of haar getuigenis. Als je wel huisgenoten hebt maar die zijn niet gedoopt, dan kan één van de pastors van Ichtus dopen samen met jouw huisgenoot. De pastors hebben een contactberoep, ze beperken de contacten die ze hebben echter zo veel mogelijk. Als de dopeling geen huisgenoot heeft, wordt er een huisgenoot van de pastor bij gevraagd.
 4. We werken met beschermende middelen. We hebben mondkapjes en latex handschoenen zodat er geen fysiek lichamelijk contact is. Het water is voorzien van een chloortablet. Virussen overleven niet in choorwater.
 5. We beperken de contacttijd tot het moment van dopen. De dopeling gaat in het bad samen met de huisgenoot. Pas als alles klaar staat, stapt de doper er bij in en wordt er gedoopt. Als de dopeling weer staat, gaat de doper direct weer uit het water.

Op deze manier kunnen we op een verantwoorde manier dopen.

Kinderkerstfeest Kindertheater Je bent een Parel met kerstvoorstelling “Licht aan”

Hallo thuiskijkers!

Wat fijn dat jullie gaan kijken naar de kerstvoorstelling Licht aan! Voor ons als kindertheater en voor jullie als publiek is het wegvallen van voorstellingen heel jammer. Daarom zijn we extra blij dat de voorstelling die we hebben gemaakt, toch gezien kan worden. Deze opname was bedoeld als noodoplossing voor de live-voorstelling/livestream mochten de maatregelen aangescherpt worden. Dat blijkt nu niet overbodig te zijn. Voordat je gaat kijken, is het volgende handig om te weten:

-De kerstvoorstelling is geschikt voor het hele gezin. De doelgroep van onze voorstellingen zijn altijd kinderen van groep 1 t/m 8 en hun ouders/verzorgers/opa’s en oma’s. Maar betrek gerust alle anderen uit jullie huisgezin bij deze voorstelling.
-De voorstelling duurt zo’n 45 minuten. Zoek een prettige plek om dit te kijken en zorg dat iedereen lekker zit, zodat de spanningsboog optimaal blijft. -Zorg ook voor een ruimte om te kunnen bewegen, dit i.v.m. opdrachten die aan de kijkers thuis gegeven worden tijdens de voorstelling.
-Er zijn wat spullen voor de thuisopdrachten nodig:
  1)Zorg voor een apparaat om foto’s mee te maken (in de voorstelling gebruiken we een polaroidcamera, maar dat heeft natuurlijk niet iedereen in huis, een mobiele telefoon kan ook prima).
  2)Zorg ook voor wat verkleedkleren/doeken waarmee je tot Jozef, Maria, de engel, herders of wijzen of zelfs dieren in de stal kan transformeren.

Voor kerken is het leuk om alle thuiskijkers hun foto’s te laten delen met de rest van de gemeente. Dus check bij je kerk of er een opdracht aan de voorstelling vast zit. Tot slot:Voor ons is dit de laatste voorstelling.
Het kindertheater rendabel houden was altijd al best lastig en is in deze tijd helaas onmogelijk geworden. Door het ontbreken van de live-voorstellingen, gaat onze laatste voorstelling toch een beetje als een nachtkaarsje uit. Terwijl we juist hopen dat we met deze voorstelling het Licht verspreiden. Maar…voor ons als kindertheater kunnen jullie thuis een lichtje zijn! Hoe?:

Waar we heel blij van zouden worden, is dat we kunnen zien welke foto’s er tijdens het kijken van Licht aan! door jullie gemaakt zijn!
Wat je hiervoor kan doen:
-Je mag ons mailen met je foto’s: info@jebenteenparel.nl(dan worden je foto’s niet openbaar gedeeld).
-Je mag je foto’s op Instagram delen en JebenteenParel taggen.
-Je mag je foto’s op Facebook delen en Kindertheater Je bent een Parel taggen(voeg @Kindertheater Je bent een Parel toe aan je bericht).

We wensen jullie een goede tijd toe met het kijken van de voorstelling Licht aan!

Met feestelijke groeten,

Alinda Groenen
Marieke Sleurink
Kindertheater Je bent een Parel

De videolink voor deze voorstelling vind je hier: https://www.youtube.com/watch?v=g7BWTrUVrDU&feature=youtu.be

Hüseyin Baybasin

Simon van Groningen sprak op 13-12 tijdens de dienst over Hüseyin Baybasin, een gevangene aan wie je een kaartje zou kunnen sturen. Dit is de bijbehorende informatie: