Waar zet ik mijn auto neer?

Je kunt als gast parkeren bij de Taborkerk. Er zijn ca. 50 plaatsen bij de kerk. Op het plein voor en naast de kerk is er parkeerruimte voor hen die slecht ter been zijn. Kom je al wat vaker bij ICHTUS, dan kun je parkeren bij de Aldi en tot 12.00 uur op het parkeerterrein van de Lidl. Houd rekening met de omwonenden en parkeer niet voor een woonhuis. Gelieve de aanwijzingen van de parkeerwacht op te volgen. Op de homepage staat een plattegrond.

Ik ben slechthorend, is er ringleiding aanwezig?

Ja, dat is aanwezig. In de hele kerkzaal, behalve op het balkon

Zijn er vaste plaatsen?

Nee, iedereen zoekt elke keer een plekje.

Is er ruimte voor een rolstoel?

Ja, desnoods halen we er gewoon wat stoelen uit.

Wanneer moet ik gaan zitten?

Als de rest ook gaat zitten. Je merkt het vanzelf. Je mag ook direct bij binnenkomst een plekje zoeken.

Moet ik ook zingen in de kerk?

Meezingen is een getuigenis en belijdenis in één. Voel je je daar nog niet senang bij dan mag je gerust zwijgen en moet je misschien wel zwijgen en gewoon luisteren en de tekst op je in laten werken.

Waarom steken mensen bij het zingen hun handen soms in de lucht?

Dat doen ze om zich uit te strekken naar God. Als jij dat ook wilt, mag dat ook. Als je dat niet ziet zitten, doe je dat niet.

Wat voor kleren moet ik aan?

Waar jij je prettig in voelt.

Moet ik er voor betalen?

Nee, het is geheel gratis. Er is wel een collecte.

Waar zijn de collecten voor bestemd?

Vaak zijn er twee collecten, de eerste is voor de algemene middelen van de gemeente. De 2e heeft altijd een speciaal doel, deze wordt duidelijk aangegeven waar voor is. Het geld wordt ook voor 100% besteed aan het opgegeven doel.

Hoe kan ik geven?

Dat kan op de volgende manieren.

  • Contant geld in de collectezak doen.
  • Met de Givt-app rechtstreeks of gekoppeld aan de puck in de collectezak die u met uw telefoon kunt scannen. Maar u kunt natuurlijk ook uw gift overmaken naar het rekeningnummer die onderaan de pagina vermeldt staat. Meer informatie over de Givt-app vind u hier.

Als ik nu geld wil geven voor de collecte, kan dat ook?

Je bedoelt nu? Op dit moment? Jawel, dat kan. Klik hier om naar de pagina te gaan waar dit mogelijk is. 

Wat bedoelen jullie met dopen?

Dopen betekent letterlijk onderdompelen in een vloeistof. Als bij ons iemand gedoopt wordt, gaat die persoon ook helemaal onder water. De Here Jezus zegt in het Bijbelboek Mattheüs dat het onze opdracht is om alle volken tot zijn leerlingen te maken door hen te dopen. In het Bijbelboek Romeinen lezen we dat het dopen een bewuste keuze is waarmee we ons oude leven afleggen (sterven) en met de Here Jezus weer opstaan in een nieuw leven. Wij dompelen iemand dus onder als die een bewuste keuze heeft gemaakt om Jezus te volgen. Als je hierover meer wilt weten, klik dan hier.

Wat is opdragen?

In onze gemeente dopen we geen kleine kinderen. In de bijbel lezen we dat God kleine kinderen heel belangrijk vindt. Daarom worden de ouders uitgenodigd om de kinderen voor te stellen aan de gemeente en bidden we samen voor hen. Dit is geen bijbelse opdracht maar het drukt wel uit dat de kinderen heel belangrijk zijn voor God en zijn gemeente. Voor meer informatie hierover en als je je kind graag wilt laten opdragen, kun je terecht op deze pagina.

Wat is avondmaal?

Het avondmaal is de laatste maaltijd die de Here Jezus met zijn leerlingen heeft gehad. Hij wist toen al dat hij ging lijden en sterven en heeft toen de opdracht gegeven om deze maaltijd te blijven vieren om hem te herdenken. We vieren dat niet met een uitgebreide maaltijd maar met een klein stukje brood en een slokje wijn of druivensap.

Is het avondmaal voor mij?

Als jij gelooft dat de Here Jezus is gestorven om daarmee de straf te dragen voor jouw fouten en uitglijders, dan ben je welkom om mee te doen.

Maar ik doe nog best wel eens dingen fout…

Welkom in de club. Als je nooit wat fout deed, had je de Here Jezus niet nodig. Het avondmaal is dan juist voor jou.

Waarom staat er iemand bij de deur als ik binnenkom?

Om je van harte welkom te heten en eventuele vragen die je hebt te beantwoorden.

Moet ik ook bidden in de kerk?

In de kerk wordt gebeden vanaf het podium. Je bidt mee door te luisteren en er in je gedachten mee in te stemmen. Als je wilt dat er speciaal voor jou gebeden wordt, kan dat ook. Na elke dienst staan er vooraan in de zaal bij het kruis een aantal mensen met een rood keycord. Daar kun je vragen om gebed.

Mag ik mijn baby’tje meenemen in de kerkzaal?

Ja, dat mag. We vinden het wel prettig dat je er even uitloopt als hij of zij voortdurend huilt. Er is oppas/crèche met deskundige leiding, ook voor de allerkleinsten. Voor meer informatie, klik hier.

Is er een ruimte waar ik mijn baby kan voeden?

Vraag het maar even aan iemand met een geel keycord, die weten wel een plekje voor je.

Mag ik foto’s maken in de dienst?

Oei, dat ligt sinds de AVG-wet een beetje gevoelig. Iedereen op het podium mag worden gefotografeerd, de mensen in de kerkzaal in de regel niet. Bij bijzondere diensten hebben we een eigen fotograaf die de gebeurtenissen vastgelegd en deze foto’s zijn later in het fotoalbum te zien.