Waar zet ik mijn auto neer?

Er zijn parkeerwachters. Die kunnen je helpen bij het vinden van een plek. Het lijkt alsof er veel plaats is rondom het gebouw, maar de buurt vindt het niet fijn als we aan de straat parkeren. Rechts van het gebouw is een kleine parkeerplaats voor gasten. Als die vol is, kun je het beste parkeren bij de Lidl. Dat is ongeveer 500m lopen. Op de homepage staat een plattegrond.

Mag ik bij binnenkomst koffie of thee pakken?

Als het er staat mag je het pakken. Als je de suiker en de melk niet ziet, moet je even goed rondkijken. Soms staan de koffie en de thee op een andere tafel dan de suiker en de melk.

Ik ben slechthorend, is er ringleiding aanwezig?

Ja, dat is aanwezig. In de hele kerkzaal, behalve op het balkon

Zijn er vaste plaatsen?

Nee, iedereen zoekt elke keer een plekje.

Is er ruimte voor een rolstoel?

Ja, desnoods halen we er gewoon wat stoelen uit.

Wanneer moet ik gaan zitten?

Als de rest ook gaat zitten. Je merkt het vanzelf. Je mag ook direct bij binnenkomst een plekje zoeken.

Hebben jullie een orgel?

Weet ik eigenlijk niet. Misschien staat er een in de opslag, maar we gebruiken hem nooit in de dienst. Onze pianisten halen wel eens een orgelgeluid uit hun elektrische piano.

Moet ik ook zingen in de kerk?

Nee, dat hoeft niet, het mag wel. 

Waarom steken mensen bij het zingen hun handen soms in de lucht?

Dat doen ze om zich uit te strekken naar God. Als jij dat ook wilt, mag dat ook. Als je dat niet ziet zitten, doe je dat niet.

Wat voor kleren moet ik aan?

Waar jij je prettig in voelt.

Moet ik er voor betalen?

Nee, het is geheel gratis. Er is wel een collecte.

Waar gaat de collecte naar toe?

Vaak zijn er twee collecten. Er wordt duidelijk aangegeven waar ze voor bestemd zijn. Het geld wordt ook voor 100% besteed aan het opgegeven doel.

Hoe kan ik geven?

Dat kan op de volgende manieren.

Als ik nu geld wil geven voor de collecte, kan dat ook?

Je bedoelt nu? Op dit moment? Jawel, dat kan. Klik hier om naar de pagina te gaan waar dit mogelijk is. 

Wat bedoelen jullie met dopen?

Dopen betekent letterlijk onderdompelen in een vloeistof. Als bij ons iemand gedoopt wordt, gaat die persoon ook helemaal onder water. De Here Jezus zegt in het Bijbelboek Mattheüs dat het onze opdracht is om alle volken tot zijn leerlingen te maken door hen te dopen. In het Bijbelboek Romeinen lezen we dat het dopen een bewuste keuze is waarmee we ons oude leven afleggen (sterven) en met de Here Jezus weer opstaan in een nieuw leven. Wij dompelen iemand dus onder als die een bewuste keuze heeft gemaakt om Jezus te volgen. Als je hierover meer wilt weten, klik dan hier.

Wat is opdragen?

In onze gemeente dopen we geen kleine kinderen. In de bijbel lezen we dat God kleine kinderen heel belangrijk vindt. Daarom worden de ouders uitgenodigd om de kinderen voor te stellen aan de gemeente en bidden we samen voor hen. Dit is geen bijbelse opdracht maar het drukt wel uit dat de kinderen heel belangrijk zijn voor God en zijn gemeente. Voor meer informatie hierover en als je je kind graag wilt laten opdragen, kun je terecht op deze pagina.

Wat is avondmaal?

Het avondmaal is de laatste maaltijd die de Here Jezus met zijn leerlingen heeft gehad. Hij wist toen al dat hij ging lijden en sterven en heeft toen de opdracht gegeven om deze maaltijd te blijven vieren om hem te herdenken. We vieren dat niet met een uitgebreide maaltijd maar met een klein stukje brood en een slokje wijn of druivensap.

Is het avondmaal voor mij?

Als jij gelooft dat de Here Jezus is gestorven om daarmee de straf te dragen voor jouw fouten en uitglijders, dan ben je welkom om mee te doen.

Maar ik doe nog best wel eens dingen fout…

Welkom in de club. Als je nooit wat fout deed, had je de Here Jezus niet nodig. Het avondmaal is dan juist voor jou.

Waarom staat er iemand bij de deur als ik binnenkom?

Om je van harte welkom te heten en eventuele vragen die je hebt te beantwoorden.

Moet ik ook bidden in de kerk?

In de kerk wordt gebeden vanaf het podium. Je bidt mee door te luisteren en er in je gedachten mee in te stemmen. Als je wilt dat er speciaal voor jou gebeden wordt, kan dat ook. Rondom elke dienst lopen er een aantal mensen met een rood keycord rond. Daar kun je vragen om gebed.

Mag ik mijn baby’tje meenemen in de kerkzaal?

Ja, dat mag. We vinden het wel prettig dat je er even uitloopt als hij of zij voortdurend huilt. Er is oppas/crèche met deskundige leiding, ook voor de allerkleinsten. Voor meer informatie, klik hier.

Is er een ruimte waar ik mijn baby kan voeden?

Vraag het maar even aan iemand met een keycord, die weten wel een plekje voor je.

Mag ik foto’s maken in de dienst?

Oei, dat ligt sinds de AVG-wet een beetje gevoelig. Iedereen op het podium mag worden gefotografeerd, de mensen in de kerkzaal in de regel niet.