God leert ons in de bijbel dat ziekte en gezondheid in Zijn hand is. We zijn niet gemaakt om ziek te zijn, maar met de zonde bij Adam en Eva zijn ook ziekte en dood binnengekomen in deze wereld.

Ziekte komt dus voor, dat is een gegeven. Hoe gaan we dan om met ziekte? We leggen elke ziekte in Gods hand. Dat doen we door te bidden. We kunnen met en voor je bidden en dat willen we graag. Ook als jij zelf geen christen bent, kunnen we voor je bidden.

Een andere weg is zalven door de oudsten. In het bijbelboek Jacobus wordt dit aangeduid als de meest voor de hand liggende weg. (Bij moeilijke dingen ga je bidden, als je blij bent ga je zingen, als je ziek bent dan vraag je de oudsten van de gemeente om je te komen zalven.) Dit is de weg die God wijst voor ernstige maar niet persé dodelijke ziekten. Hiermee leggen we het in Gods hand en daar ligt het op de goede plek.

Regelmatig geeft God op bovennatuurlijke wonderlijke manier een genezing, soms ervaar je als zieke weinig of niets. We hebben daar geen verklaring voor, maar we willen hierin wel graag naast je staan en door dit proces heen gaan. Wij kunnen geen wonder doen, als er wonderen gedaan worden is God degene die dat doet en Hij is goed.

Ben je ziek? Voel je dan vrij om gebed of zalving te vragen.

Heb je vragen over dit onderwerp? Aarzel niet om die te stellen.