Ichtus VBG

Onderwijs

U bent hier:
Pagina delen

Op deze pagina lees je hoe we “Onderwijs en Toerusting” bij ICHTUS hebben vormgegeven.

Groeien in de kleine groep

ICHTUS groeit sterk. We kunnen elkaar niet meer allemaal persoonlijk kennen. Om die reden vinden we het bij ICHTUS waardevol om, naast de zondagse diensten, elkaar in kleine kringen te ontmoeten. Huiskringen zijn daarvan het beste voorbeeld. Daarnaast willen we leeskringen stimuleren: samen een goed boek lezen en bespreken.

groeien in de kleine groep

Huiskringen

In de Huiskringen is tijd en veiligheid om van elkaar te leren en elkaar te helpen als het nodig is (zorg). ICHTUS wil het werken in kringen versterken, naar binnen toe, en ook naar buiten. De pastorale zorg wordt gestroomlijnd door de “Herders” die nauw contact hebben met de kringen in hun wijk, dorp of stad en het aanspreekpunt zijn voor nieuwe leden en vrienden.
Op deze website vind je onder de rubriek “Kringen” de mogelijkheid om je aan te melden voor een Huiskring. We verwachten dan dat je eerst onze Kennismakingskring (4 avonden) hebt doorlopen. Ook daarvoor kun je je aanmelden via deze website.

Onderwijsprogramma’s

Groeien gaat langzaam. Nieuwe inzichten en kennis komen je niet vanzelf aanwaaien. Het gaat gemakkelijker als je je laat helpen, bijvoorbeeld door mensen die al wat langer met Jezus oplopen of in hun vakgebied thuis zijn. Omdat in de huiskringen minder ruimte is voor echte verdieping, zijn en worden onderwijsprogramma’s opgezet. 

Bekijk of download hier het boekje “Onderwijs & Toerusting najaar 2018”

 

LeerHuis

Een belangrijk onderdeel binnen het Onderwijsprogramma van Ichtus is het LeerHuis. Twee keer per jaar komt een nieuw programma uit waarin een divers aanbod te vinden is.

De Leerhuisavond vindt plaats op de woensdagavond in de Taborkerk. Deze wisselt af met de Huiskringen om de 14 dagen. Het LeerHuis omvat ongeveer 7 cursusavonden per half jaar. Per avond is er een aanbod van 3 verschillende cursussen op het gebied van Bijbelonderwijs, themastudie en vaardigheden.

 

Link: algemene info Leerhuis

Link: programmaboekje voorjaar 2019

Link: koelkastoverzicht voorjaar 2019

Link: aanmeldformulier voorjaar 2019

 

Je kunt terecht bij het Leerhuisteam, bereikbaar via emailadres leerhuis@ichtus-vbg.nl

 

Ga hier naar het aanmeldformulier LeerHuis

Alpha cursus

Alpha Cursus
De Alpha-cursus van ICHTUS start 10 september 2019. Wereldwijd volgden al 29 miljoen mensen de Alpha-cursus. Je kunt deze cursus nu ook bij ICHTUS volgen! De Alpha-cursus heeft bewezen dat je er sterk door wordt opgebouwd of dat je geestelijk leven ingrijpend gaat opbloeien. De Alpha-cursus is een ontspannen, laagdrempelige manier om kennis te maken met het christelijk geloof.
Meer algemene informatie: kijk op www.alphacursus.nl. (start 10 september 2019)

Voor vragen over de Alpha cursus: Gertjan & Jolande Voortman : alpha@ichtus-vbg.nl (06 41855281)

 Marriage couse

Marriage Course
De Marriage Course van ICHTUS start in het najaar van 2018 weer. Je kunt die beschouwen als een APK voor je huwelijk! Algemene informatie over de Marriage Course vind je op: www.marriagecourse.nl. In het voorjaar van 2018 is een introductieavond op de Marriage Course binnen het Leerhuis.
Voor specifieke informatie over de Marriage Course van ICHTUS en voor aanmelding:

Bekijk of download hier het boekje “Onderwijs & Toerusting najaar 2018”

Pre-Marriage Course

Pre-Marriage Course
Aanstaande bruidsparen met trouwplannen kunnen samen de Pre-Marriage Course volgen:  een stevig fundament voor je huwelijk! Wil je bij ICHTUS je huwelijk laten inzegenen, dan is de Pre Marriage Course verplicht. De cursus beslaat ongeveer 4 maanden, dus meld je tijdig aan. Meer algemene informatie: kijk op www.premarriagecourse.nl.
Voor specifieke informatie over de Marriage Course van ICHTUS en voor aanmelding:

Bekijk of download hier het boekje “Onderwijs & Toerusting najaar 2018”

Meewerken? Vragen? Meer info?

Heb je een hart voor toerusting? Wil en kun je je talenten inzetten voor realisatie van onderwijs en toerusting in ICHTUS? Laat het weten!

Voor vragen of meer informatie kun je terecht bij Peter te Velde, Taakveldleider Toerusting. Peter is bereikbaar via het Email-adres toerusting@ichtus-vbg.nl.