Ichtus VBG

Roemenië zomerproject 2016

Pagina delen

Roemenië zomerproject

Roemenië zomerproject 
In de zomer gaan jongeren (16+) vanuit Ichtus naar Roemenië om daar de handen uit de mouwen te steken. We werken in Roemenië samen met St. Charis en helpen de Roma bevolking hun leefomstandigheden te verbeteren. Met het geld dat we met de verkoop van broodjes knakworst sparen, kunnen we in Roemenië onze inzet (materialen) bekostigen. Ook de jaarlijkse collecte draagt hieraan bij. Voor het vervoer en verblijf betalen de deelnemers een eigen bijdrage. 

Meer weten over het project; www.krooniek.nl of www.stcharis.org 

In het kort:
Roemenië zomerwerkweek
Doelgroep 16+ jongeren
Week 34 - 2016

Snertactie voor Roemenië

Ook dit jaar willen we graag met een grote groep jongeren van onze gemeente naar Roemenië. Net als vorig jaar gaan we naar stichting Charis, in Floresti. Om daar aan het werk te kunnen hebben we geld nodig voor bouwmaterialen of spullen voor het kinderprogramma. En hoe meer geld, hoe meer we kunnen doen.

Om het ook dit jaar tot een succes te laten worden en zoveel mogelijk geld bijeen te brengen, komen we met verschillende acties, waaronder in januari/februari de 'Snert en rookworst' actie. Daarmee bieden we heerlijke ambachtelijk (met liefde bereide) snert en rookworsten te koop aan voor een aantrekkelijke prijs. En hoe meer u afneemt, hoe schappelijker de prijs wordt. Tot eind januari kunt u uw bestelling doorgeven op de inschrijflijsten achter in de kerk bij de knakworstenuitgifte. Ook gaan de jongeren zelf in hun omgeving vragen wie er snert of worsten wil afnemen. Half februari worden de snert en de rookworsten uitgereikt in de kerk. Wie besteld bij een van de jongeren, krijgt de snert thuisbezorgd. Mogen we rekenen op uw hulp?!