Je hebt de ware gevonden en jullie willen graag trouwen. Geweldig! God zij dank, Hij heeft je de man of vrouw voor je leven gegeven! Tegelijkertijd komen er veel vragen op jullie af. Waar beginnen we? Welke dingen moeten we regelen? Hoe bepalen we een trouwdatum?

Als je graag wilt trouwen vanuit Ichtus, willen we jullie vragen om het feestelijke nieuws van jullie trouwen, eerst persoonlijk te delen met onze voorganger of een oudste die je goed kent. Zoek één van hen daarvoor gerust op na de dienst of geef onderaan deze pagina jullie namen en een telefoonnummer door, dan nemen we contact met je op.

Wil je graag een inzegening van jullie huwelijk vanuit Ichtus? Dan is het uitgangspunt dat in elk geval dat één van jullie lid of vriend is van Ichtus en dat jullie beiden geloven in God en zijn bedoeling met het huwelijk. Na een eerste trouwgesprek krijg je de link naar een formulier waarin allerhande praktische zaken al afgestemd kunnen worden met ons trouwteam.

De trouwdag en vooral het huwelijk zelf, is een geweldige zegen, maar ook een grote stap. Het betekent dat je elkaar belooft dat je bij elkaar zult zijn totdat Jezus terug komt, of totdat je sterft. Jullie huwelijk is voor een mens niet te overzien. En daarom is het belangrijk om jullie huwelijk zorgvuldig voor te bereiden. Bij Ichtus doe je dat door in elk geval de Premarriage Course te volgen. Dat zijn vier avonden waarin je tijd hebt voor elkaar, de ervaren cursusleiders veel aandacht hebben voor jullie en je zo de belangrijkste basics van het huwelijk langs gaat. Dat gebeurt heel praktisch, aan de hand van een mooi werkboek.

Het moment van trouwen zelf, vindt plaats in het gemeentehuis. Daar wordt jullie huwelijksverbond gesloten met getuigen, een wettelijke grondslag en handtekeningen. In de kerk volgt daarna het moment om al je dank bij God te brengen en om te bidden om zijn zegen te vragen over jullie huwelijk. Over dat moment, de beschikbaarheid van de kerk, voorganger en muzikanten etc. gaan we ook graag met je in gesprek.

Alvast Gods zegen gewenst, ook met alle voorbereidingen, en tot horens.

Trouwteam Ichtus