Leiderschap en het samen maken van mooie plannen

We zijn als gemeente de laatste jaren best gegroeid. Net als bij kinderen: als er gegroeid wordt, moeten er nieuwe kleren worden gekocht. Zo is het ook met het leiderschap van de gemeente. Het leiderschap is meegegroeid en zo is in 2017 de structuur van taakveldleiders en taakgroepleiders opgezet en ingevoerd. We zijn weer verder gegroeid en we merken dat we weer tegen een grens aan lopen. Het gaat weer knellen. De verschillende taakgroepen dreigen van elkaar los te raken en als eilandjes te gaan functioneren. Dit gaat ten koste van de eenheid binnen de gemeente. Dit is een logische ontwikkeling, het hoort bij deze grootte van de gemeente en het vraagt van ons om de volgende stap te zetten. Daarom gaan we verder bouwen waar we gebleven waren en gaan we per taakveld samen met alle leiders heel gestructureerd plannen maken.

We hebben een prachtige visie, een duidelijke richting, weergegeven in de visie 2022. Dat is de richting die we op gaan. Om die kant op te blijven bewegen, moeten we samen ook goede plannen maken die elkaar versterken. De eilandjes zullen hierdoor stevig aan elkaar verbonden blijven en het is dan voor iedereen duidelijk wat er het komende jaar gaat gebeuren en waarom.

We zijn nu al onderweg. Wat we het volgende jaar gaan doen is natuurlijk voor iedereen verschillend, maar we willen uiteindelijk allemaal hetzelfde, daarom is het goed om dit samen te doen.

Dit is best een grote klus. Ik doe het niet alleen. Rianca Evers leidt tijdens de bijeenkomsten het proces en Harold Velten is degene die de visie van de gemeente neerzet. We hebben vóór de zomer twee bijeenkomsten en op 5 september hebben we een leidersdag. Dan gaan we alle plannen samenvoegen.

Mocht je hier vragen over hebben, aarzel dan niet om contact met me op te nemen:

Henk Noordhuis. hnoordhuis@ichtus-vbg.nl