Feestvieren met kerst

We zijn weer aangeland bij kerst. De donkere dagen in december, verlicht door heel veel lampjes en vlammetjes.

Met Kerst vieren we de geboorte van Gods Zoon, Jezus Christus. In Ichtus vieren we dat op verschillende momenten.

  • Op zondag 28 november start de adventstijd. We besteden hier aandacht aan door met de kinderen in de dienst de eerste adventskaars aan te steken. Ook wordt bij Promiseland gestart met het thema: “tel je mee?” (zie onderaan dit bericht)
  • Op zondag 5 december is de tweede adventszondag. Op deze zondag gaan we met de kinderen verder met het adventsthema en worden er in de dienst twee kaarsen aangestoken.
  • Op zondag 12 december is de derde adventszondag. Eigenlijk gewoon hetzelfde als voorgaande zondag, maar dan weer een stapje verder en drie kaarsen.
  • Op zondag 19 december is de vierde adventszondag; we vieren dan met de kinderen het Promiseland kerstevent. In de dienst worden dan vier kaarsen aangestoken en het kerstevent wordt aangekondigd.
  • Op vrijdagavond 24 december om 21:30 uur hebben we een feestelijke kerstnachtdienst in de vorm van een livestream.
  • Op zaterdagmorgen 25 december om 10:00 uur is er een kerstgezinsdienst. Dit is voor het hele gezin. We gaan samen vieren dat de Here Jezus geboren is.
  • Op zondag 26 december is er geen dienst.

Project Promiseland:

“Tel je mee?” Dat is het thema van het adventsproject waarmee we met de kinderen dit jaar naar Kerst toeleven. De Bijbel vertelt dat iedereen waardevol is voor God. Het kerstverhaal maakt dat op een bijzondere manier duidelijk. Jezus zelf kwam naar de aarde als een klein en hulpeloos kind, onder arme omstandigheden. Zo liet God aan ons zien dat juist ‘kleine’ mensen, zonder macht en invloed, een speciale plek bij Hem hebben. Voor thuis is er dit jaar een adventsposter met luikjes en een bijbehorend boekje. Iedere adventszondag open je een luikje van de poster: zo zie je steeds meer de Bijbelverhalen bij het thema tevoorschijn komen.