Wat zijn kruimeltjes en waar komen die vandaan?

Kruimeltjes zijn korte ingesproken Bijbelstudies, (2,5-3,5 minuut).

In 2018 is Henk Noordhuis begonnen met het schrijven en inspreken van deze studies en dat heeft hij gedaan tot aan zomer 2019. Het idee was om voor mensen die om welke reden dan ook niet tot het lezen uit de bijbel kwamen, toch een dagelijks moment te creëren om God te zoeken en naar Hem te luisteren. 

Hoe kan dit de gemeente helpen?

Het idee is dat iedereen met hetzelfde bezig is. In de ideale situatie sluiten deze kruimeltjes aan bij de diensten op zondag maar het hoeft niet. In het kerkelijk jaar zijn er vaste elementen zoals Pasen, Pinksteren en Kerst. De gemeente kan naar Pasen toe gaan terwijl de diensten nog over andere onderwerpen gaan. Dit bindt de gemeente samen doordat de focus hetzelfde is.

Hoe werkt het?

Elke morgen een ingesproken berichtje in je Whatsapp. Omdat dit met een distributielijst gaat, is het nodig dat je de afzender (in dit geval Henk Noordhuis) in je adressenlijst zet, anders denkt Whatsapp dat het een spambericht is en dan wordt ie gewoon niet afgeleverd.

Wanneer moet ik luisteren?

Onder het ontbijt, in de auto, tijdens het uitlaten van de hond, in bad, op de fiets, tijdens het hardlopen, in de sportschool, wees creatief.

Ik loop achter, wat nu?

Je zou kunnen proberen om het in te halen, maar wacht daar niet op. Mijn advies is: sla over wat je nog niet hebt beluisterd en ga met die van vandaag aan de slag.

Ik wil ook graag meedoen.

Dat kan, stuur een appje naar Henk Noordhuis: 06-82419572 met even je naam en “graag kruimeltjes” dan gaan we dit regelen.