Ichtus VBG

Talentenplein

U bent hier:
Pagina delen

Wat is het TalentenPlein?

Het TalentenPlein slaat een brug tussen mensen en taken in de gemeente.

We zijn allemaal heel verschillend. Gelukkig maar! We hebben verschillende gaven, vaardigheden en kennis. Er is ook heel verschillend werk te doen in de gemeente. Het TalentenPlein is in het leven geroepen om de leden en vrienden van ICHTUS zoveel mogelijk in hun kracht te zetten voor de opbouw van de gemeente.

Het TalentenPlein is een voorziening van en voor ons allemaal.

Wie vormen het TalentenPlein?

Medewerkers van het TalentenPlein zijn op dit moment:

  • Natascha Klaas
  • Greet Ambrosius
  • Willy Beukers
  • Sharon  Sourbag
  • Jan Paul den Ouden
  • Jeanet Berkhof

SAMEN BOUWEN

Bekijk hier de flyer

Klik op het plaatje om de flyer te openen

Waarom een TalentenPlein?

Een taak uitoefenen binnen ICHTUS gaat zoveel gemakkelijker als die echt bij je past. De medewerkers van het TalentenPlein proberen in kaart te brengen wat we in huis hebben aan talenten (waar je goed in bent), passie en persoonlijke stijl. Zo kunnen mensen worden ingezet waar dat het beste past, waar dat het meest nodig is of waar een verdere ontwikkeling van je gaven plaats kan vinden. Dat geeft draagkracht voor een groeiende gemeente.

Wat doet het TalentenPlein?

Leden en vrienden van de gemeente (dus ook nieuwe) kunnen het TalentenPlein vragen om een gesprek met het oog op hun inzet in het werk van de gemeente. Als er veel verzoeken om een gesprek tegelijk komen, zal het TalentenPlein om geduld vragen. Waar dat kan, zal het TalentenPlein op verzoek van Teamleiders en op basis van de informatie uit de gesprekken mensen voordragen voor een taak. De Teamleider beslist. Het TalentenPlein zorgt verder voor toerusting en ondersteuning van werkers (vooral de Teamleiders) in de gemeente.

Wat gaan wij er van merken?

Samen met de Raad en Teamleiders streven we naar een gavengerichte gemeente. 

Dat is iets anders dan een gemeente die gaat voor het snel opvullen van vacatures. Meer dan voorheen zullen Teamleiders met hun eigen mensen het gesprek zoeken over een goede match tussen mensen en taken. We verwachten ook dat nieuwe takken van gemeentewerk die we nu nog niet kennen gemakkelijker kunnen ontstaan. Er komt ruimte voor creativiteit.

Wat wordt er van mij verwacht?

We raden alle werkers in de gemeente aan voorlopig gewoon op hun post te blijven! Een gavengerichte gemeente kan alleen ontstaan langs geleidelijke weg. Dat kost tijd. Geen misverstand: het gemeentewerk zal blijvend offers vragen in tijd, inzet en soms moeite. 

Net als nu. En werkzaamheden die niet favoriet zijn, moeten wel gebeuren. Wij als Ichtus gaan ervan uit dat ieder lid of vriend wil dienen in de gemeente. Het TalentenPlein is daarvoor de entree.

Hoe krijg ik een gesprek?

Via dit formulier kun je een gesprek vragen. Een medewerker van het TalentenPlein neemt dan contact met je op voor een afspraak.

Stel hier je mail op aan het talentenplein.

(is niet verplicht)

Stel hier je vraag / opmerking, of meld je aan.