Ichtus VBG

IJM

U bent hier:
Pagina delen

Dienst met Henk Jan Kamsteeg (IJM)

Wereldwijd worden er bijna 2 miljoen kinderen gedwongen te werken in de seksindustrie en zijn er tientallen miljoenen mensen slachtoffer van andere vormen van moderne slavernij. De meeste slachtoffers van mensenhandel komen uit arme gezinnen. Arme meisjes, jongens en vrouwen zijn bijzonder kwetsbaar voor de valstrikken van mensenhandelaren omdat hun economische omstandigheden hen (of hun ouders) meer bereid maakt risico’s te nemen. Ze zijn dus sneller bereid in te gaan op een zogenaamd aanbod voor werk of een huwelijksaanbod, naar een andere plaats of ander land te verhuizen of andere bedrieglijke technieken van de mensenhandelaren te geloven.

International Justice Mission (IJM) is een internationale christelijke organisatie die strijdt tegen de hedendaagse slavernij en uitbuiting.

  • IJM onderzoekt wie er vast worden gehouden, verzamelt bewijsmateriaal en bevrijdt het slachtoffer. Daarna zorgt zij voor opvang en een professioneel nazorgtraject met traumaverwerking en reïntegratie voor de slachtoffers.
  • IJM doet onderzoek in de zaak, laat criminelen arresteren en berechten en ondersteunen in de rechtzaak tegen de daders.
  • IJM geeft trainingen en coaching aan politie, rechters, advocaten en andere professionals en pleit voor verbetering van rechtsystemen om ervoor te zorgen dat zaken worden gehoord en slachtoffers worden beschermd.

God vindt het belangrijk dat Zijn gemeente strijdt tegen ongerechtigheid (Jes. 58) en Ichtus is daarom partner van IJM.

Zondag zal Henk Jan Kamsteeg van IJM spreken over "Gods hart voor gerechtigheid!" en zal de collecte ook zijn voor IJM.

Collecte: Gemeente en IJM