Ichtus VBG

Reisverslagen 4e Musketier

Pagina delen

Ardennen - oktober 2012

Eind oktober ging er weer een groep mannen, gezamenlijk met mannen van andere kerken uit de regio. Dit keer naar de Ardennen.

Schotse hooglanden - april 2012

12 april 2012 gingen we met 10 man lopen in de Schotse Hooglanden om meer te ontdekken van ons zelf en onze Koning.

www.de4emusketier.nl

Hoe het begon:

Onze voorganger stuurde een mail aan hen die man waren. Hierop heb ik gereageerd. Ik zou gaan als er ten minste 1 persoon meer mee zou gaan. Moeizaam kwamen we aan 3 man. In gebed heb ik gevraagd met 10 man uit onze gemeente te gaan. Langzaam kwamen er meer mannen bij. We spraken af om op dinsdagavond te gaan trainen. Dit hield in dat we met bepakking (tussen de 10 en 20 kilo) op de rug ongeveer 12 km zouden wandelen. Toen dit begon te ‘lopen’ kwamen er nog een paar mannen bij. Toen er niet meer kon worden ingeschreven, zaten we op 7 man. Ent toch gaan we met 10 man! De laatste 3 zijn via een ‘achterdeur’ ingeschreven. Mijn gebed was verhoord.

Na vele trainingen (vanaf januari) gingen we in maart naar Hattem voor onze startdag om alle deelnemers, ruim 300, te ontmoeten. Hier werden we ook voorgesteld aan het team van de 4e musketier. Deze dag werden we gedrild en op een militaire wijze aangepakt. Eerlijk gezegd was ik trots op onze mannen. We warengetraind en fit. Nu is het bijna zover dat we naar Schotland vliegen en daar het avontuur aan te gaan dat boven verwachting zal blijken.

We gaan 4 dagen lopen en overnachten in de wildernis van de Schotse Hooglanden, met tussen de wandelingendoor overdenkingen .De tocht zal zwaar zijn. Kou en regen kunnen volop aanwezig zijn. Ieder zal waarschijnlijk een moment krijgen, met de gedachte ‘waar ben ik aan begonnen?”. Dan een sterk team achter je hebben staan, die je opbeurt en weer in het spoort zet, is dan van groot belang.

Samen lopen, samen strijden, samen naar de TOP!

In het boek de 4e musketier staan getuigenissen dat het hardste hart zal breken. Ieder zal vinden wat hij nodig heeft. We gaan voor ons zelf, ons gezin, maar vooral en bovenal…

VOOR ONZE KONING.