Ichtus VBG

Werkweek Roemenië 2015

Pagina delen

Eet (u) mee voor Roemenië!

Ik zie mezelf nog staan op de vuilnisbelt van Cluj Napoca. Zingend samen met 150 kinderen en tieners. Even een moment die dag waarop er hoop gloort. Bezoek dat belangstellend is, een high five uitdeelt of een aai over de bol geeft. Kinderen die elke dag weer zich moeten zien te vermaken met het weinige wat er is. Ja, een enorme berg vuilnis met alle gevaren van dien. Aangrijpend, net als de geur die er hangt, zelfs de kinderen ruiken ernaar.

Nu we een beetje gewend raken in ons nieuwe gebouw gaan we ook weer starten met de verkoop van broodjes knakworst voor de werkweek van de jeugd in Roemenië. Oude strippenkaarten zijn nog geldig, nieuwe strippenkaarten zijn te koop bij het uitgiftepunt, tegenover de trap. 

Ook komende zomervakantie gaat een aantal jongeren op werkweek naar Roemenië, om daar te werken onder de Roma bevolking. De groep gaat bouwen, kinderprogramma's ondersteunen en voedselpakketten uitdelen onder de allerarmsten op de vuilnisbelt. 
Om de materialen voor de werkzaamheden, voedselpakketten en het kinderprogramma te bekostigen wordt er geld ingezameld met de verkoop van broodjes knakworst na de dienst. 
Voor reis- en verblijfskosten betalen de deelnemers een eigen bijdrage. 
Wie meer wil weten over het project: www.stcharis.nl 
8 maart komt Marien Kroon, projectleider in Roemenië, een korte presentatie geven bij Ichtus.